واکنش و نگرانی مقامات جمهوری اسلامی در خصوص انتخاب ترامپ

%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%beرفسنجانی در مصاحبه ای با اشاره به انتخابات آمریکا گفت: ترامپ خطر بزرگی محسوب می‌شود چرا که تندروی‌های او طی سال‌های گذشته جز این موضوع را به اثبات نمی‌رساند. همین چند وقت پیش بود که گفت: قطعنامه امضا شده با ایران را پاره خواهم کرد.

‌رفسنجانی که با روزنامه آرمان مصاحبه می کرد، افزود: دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در عرصه انتخابات آمریکا فعال هستند که از اول انقلاب سیاستهایشان یکسان بوده است و آن‌چنان تفاوتی با هم نداشتند، اما ترامپ چهره‌ای خطرناک است و به عبارتی می‌توان او را قلدری خطرناک دانست که به اصول پایبند نیست و قاعده‌ها و مقررات را به‌ راحتی زیر پا می‌ گذارد.

محمد جواد ظریف در نخستین واکنش درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت : ما در امور داخلی دیگر کشور ها دخالت نمی کنیم ؛ این انتخاب مردم امریکاست اما هر کسی رئیس جمهور امریکا باشد باید واقعیات جهان و منطقه ما را به درستی بشناسد و با آن با واقع گرایی مواجه شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی و امریکا روابط سیاسی ندارند اما آنچه امریکا به عنوان یک تعهد بین المللی چند جانبه در برجام پذیرفته است باید اجرا کند.

همزمان سخنگوی وزارت امور خارجه، سیاست های منطقه ای آمریکا را نیازمند باز اندیشی جدی دانست و گفت: آنچه برای ما مهم و ملاک ارزیابی است، عملکرد و سیاست‌های اجرایی دولت آینده آمریکاست.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت:مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران از سیاست‌ها و رویکرد گذشته دولتمردان آمریکا طی دهه‌های گذشته تجربیات ناخوشایند و تلخی داشته و دارند.

وی افزود: آنچه برای ایران و مردم آن مهم ، قابل اعتنا و ملاک در ارزیابی آنها خواهد بود،عملکرد و سیاست‌های اجرایی دولت آینده آمریکاست که از مواضع و اظهارات تبلیغاتی انتخاباتی ایشان در دوران رقابت های انتخابات از اهمیت بیشتری می تواند برخوردار باشد.

قاسمی سیاست‌های دولت‌های گذشته آمریکا و مداخلات در امور کشورهای منطقه را عامل اصلی تشدید خشونت‌، افراط گرایی و تشدید و تحریک احساسات مردم مسلمان منطقه دانست.در ادامه واکنش‌ها به پیروزی ترامپ در ایران، نايب رئیس مجلس شورای اسلامی پیروزی نامزد جنجالی جمهوری‌خواهان را را به «نفع» تهران ارزیابی کرده و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم از نامزد پیروز انتخابات خواست تا به تعهدات این کشور در توافق‌نامه «برجام» پایبند باشد.

آقای مطهری مواضع ترامپ در خصوص مسائل خاورمیانه و سوریه را «خوب» توصیف کرده و گفت که وی خواستار بهبود روابط آمریکا با روسیه است.

علاء‌الدین بروجردی٬ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هم در واکنش به پیروزی ترامپ گفت: «دولت جدید آمریکا بر اساس قاعده بین‌المللی باید به تعهدات خود در موضوع برجام عمل کند و پایبند آن باشد.»

آقای بروجردی افزود که جمهوری اسلامی بر اساس نتیجه انتخابات آمریکا و سیاست‌های جدید دولت این کشور «تصمیم‌گیری» خواهد کرد.

وی همچنین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را «عکس‌العمل ملت آمریکا به سیاست‌های مداخله‌جویانه این کشور در کشورهای مختلف جهان» ارزیابی کرد.

به گفته بروجردی، «آن چه در آمریکا رخ داد نشان‌دهنده نارضایی اکثریت ملت آمریکا از سیاست‌های غلط دولت و سیاستمداران این کشور در نقاط مختلف جهان بود.»

حسین نقوی حسینی٬ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز علت پیروزی ترامپ را «سیاست خصمانه دموکرات‌ها» ارزیابی کرد.

نقوی حسینی افزود: «انتظار ما این است که حاکمیت آمریکا عقلانی حرکت کند تا مردم به آینده کشورشان امیدوار باشند.»

وی در عین حال گفت که اصول سیاست خارجی آمریکا «تجاوز و بحران‌آفرینی» است و هر دو جریان حاکم در آمریکا همین سیاست را ادامه می‌دهند.

کمال دهقانی٬ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هم گفت که «تغییر و تحول در آمریکا ارتباطی به اجرای برجام ندارد» و ایران در این زمینه نگرانی ندارد.

آقای دهقانی گفت: «برجام یک قرارداد بین‌المللی است و تنها قرارداد بین ایران و آمریکا نیست و اتحادیه‌ اروپا و قدرت‌های شورای امنیت و آلمان نیز در آن توافق حضور دارند.»

وی اضافه کرد: «در هر صورت اگر آمریکا هر اقدامی انجام دهد ما نگرانی نداریم چون در نهایت این آمریکا است که در انزوا قرار می‌گیرد و به ضرر منافعش تمام می‌شود.»

این اظهارات نمایندگان مجلس ایران در شرایطی ایراد می‌شود که دونالد ترامپ پیش از این توافق اتمی با ایران‌ را یکی از «بدترین توافق»ها دانسته و وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات آن را پاره خواهد کرد.

علی خامنه‌ای هم روز ۲۵ خرداد در واکنش به این اظهارنظر ترامپ هشدار داد که «ما برجام را نقض نمی‌کنیم٬ لکن اگر طرف مقابل نقض کند که الان نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا دارند تهدید می‌کنند که برجام را پاره می‌کنیم؛ اگر آنها برجام را پاره کردند، ما آن را آتش می‌زنیم.»

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s