
ایده رونمایی این لوح یادبود را نمایندگان احزاب سوسیال دمکرات، سبزها و سوسیالیسم دمکراتیک، سال ۱۹۹۷ در شورای شهر منطقه ویلمرزدورف برلین مطرح کردند، اما در آن زمان وزارت امورخارجه آلمان به دلیل «عدم قطعیت حکم» با آن مخالفت کرد.یک سال بعد در دسامبر ۱۹۹۸ حکم دادگاه بدوی قطعیت یافت. حکمی که بر اساس آن علی خامنهای رهبر رژیم، رئیس جمهور وقت علی اکبر هاشمی رفسنجانی، وزیر امور خارجه وقت علی اکبر ولایتی و وزیر اطلاعات و امنیت وقت علی فلاحیان، به عنوان آمران ترور در برلین شناخته شدند.
روز ٢٦ شهریور ١٣٧١ (١٧سپتامبر ١٩٩٢) در جریان حملهی تروریستهای رژیم جمهوری اسلامی ایران به رستوران میكونوس در برلین آلمان دکتر صادق شرفکندی، دبیرکل سابق حزب دمکرات همراه با فتاح عبدلی، عضو كمیتهی مركزی حزب و همایون اردلان، نماینده حزب در آلمان به شهادت رسیدند.
رژیم اسلامی ایران بعد از موضع شدید کشورهای عربی نسبت بە قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی با ایران هشدار داد کە این کشورها خواری اروپا را بعد از قضیە میکونوس بە یاد داشتە باشند.
عادل الجبیر، وزیر امور خارجهی عربستان نیز با یادآوری زنجیرهای از ترورهای جمهوری اسلامی از جمله ترور میکونوس، رژیم ایران را یک رژیم تروریستی خواند.
مدتی پیش نیز، خامنهای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رژیم، از حکم تاریخی دادگاه رسیدگی به پروندهی ترور رهبران حزب دمکرات کردستان ایران به تلخی یاد کرد.
وی که خود نیز یکی از متهمان تحت پیگرد دادگاه میکونوس به جرم آمریت در ترور دکتر صادق شرفکندی، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران و همراهانش در برلین میباشد، طی سخنان خود افزود: «در قضایای مختلف، اروپاییها بودند که ابتدای به دشمنی کردند. سر قضیّهی آن قهوهخانهی میکونوس، رئیسجمهور وقت ما را متّهم کردند و به دادگاه میخواستند بکشانند؛ اسمش را بهعنوان متّهم در دادگاه مطرح کردند! خب چهکار کنیم ما با اینها؟ برویم التماس کنیم؟ برویم بگوییم آقا با ما بهتر از این باشید؟»
وبسایت کوردستان میدیا در رابطه با واکنش سران رژیم طی مدت اخیر به حکم دادگاه میکونوس مصاحبهای را با پرویز دستمالچی، فعال سیاسی و یکی از شاهدان این حادثه و دادگاه انجام داده که عیناً درپی میآید:
کوردستان میدیا: تأثیر جهانی دادگاه میکونوس و نتیجهی آن بر برنامهها و رفتار تروریستی جمهوری اسلامی ایران در قبال اپوزیسیون را چگونه ارزیابی میکنید؟
پرویز دستمالچی: پس از صدور رای دادگاه میکونوس در دهم آپریل ۱۹۹۷، و محکومیت سران و رهبران ج.ا.ا، رهبر مذهبی نظام علی خامنهای، رئیس جمهور وقت علی اکبر هاشمی رفسنجانی، وزیر امور خارجه وقت علی اکبر ولایتی و وزیر اطلاعات و امنیت وقت علی فلاحیان، به عنوان آمران ترور در برلین و اروپا، کشورهای اتحادیه اروپا روابط خود را با تهران معلق و سفرای خود را از تهران فراخواندند. برای برقراری دوباره روابط دیپلماتیک، ج.ا.ا. به اتحادیه اروپا تعهد داد که دیگر در خاک کشورهای عضو دست به ترور دگراندیشان نزند و از آن زمان تاکنون نیز، تا آنجا که من مطلع هستم، دست به چنین کاری نزده است. و این خود دلیلی روشن برای این امر است که تصمیمگیری درباره تمام قتلهای مخالفان در خارج از کشور در بالاترین سطح سیاسی- مذهبی ایران انجام میگرفته است. یعنی اگر ترورها کار «گروههای خودسر» بود، نه جمهوری اسلامی میتوانست چنین قولی بدهد و نه اگر میداد هرگز رعایت نمیشد.
کوردستان میدیا: چرا سران جمهوری اسلامی (خامنهای) حکم دادگاه میکونوس را منتفی و درسی برای رژیم و مردم ایران میدانند؟
پرویز دستمالچی: هیچ حکومتی حاضر نخواهد شد که خودش رسماً و علناً اقرار نماید که از میان بردن مخالفان کار او بوده است، حتی اگر بر اساس اسناد و مدارک غیرقابل انکار از سوی یک دادگاه بیطرف به اثبات رسیده باشد. تمام حکومتهای غیردمکراتیک یا تامگرایی چون ج.ا.ا. به مردمان خود دروغ میگویند و ولایت فقیهیان یکی از بدترین انواع حکومتهای تامگرای دینی- مذهبی است که دروغگویهای خود به مردمان را با «تقیه» نیز توجیه مینماید. تمام نظامهای تامگرا همواره برای مردمان خود یک دشمن خیالی درست میکنند تا بتوانند بهتر بر آنها حکومت کنند. جمهوری اسلامی نیز از همان زمان تشکیل برای مردم دو دشمن اصلی خارجی «شیطان بزرگ» و «شیطان کوچک» و دشمنان رنگارنگ درونی از منافقان تا فتنهگران، از مفسدان فیالارض تا کافران و ملحدان، از مأموران سازمانهای اطلاعاتی خارجی تا فریب خوردگان و… درست کرد تا تمام کاسه و کوزه مربوط به سیاستهای شکست خورده داخلی و خارجی خود را بر سر آنها بشکند.
کوردستان میدیا: شما به عنوان یکی از شاهدان این حادثه و دادگاه، آیا سازمانهای اطلاعاتی جهان در روند برگزاری دادگاه میکونوس دخالت داشتند؟
پرویز دستمالچی: سازمانهای اطلاعاتی جهان هیچ دخالتی در روند برگزاری دادگاه میکونوس نداشتهاند. اصولاً سیستم قضایی آلمان به گونهای است که حتی سیاستمداران برجسته آلمان نیز جرأت نمیکنند در امور قضایی دخالت کنند. استقلال قوا کاملاً رعایت میشود. چنین سخنانی ادعاهای پوچ ج.ا. است که وانمود کند گویا بیگناه است و رأی دادگاه میگونوس صرفاً یک توطئه از سوی سازمانهای اطلاعاتی کشورهای دشمن علیه ولایت فقیهیان بوده است تا از این راه آنها را بد نام کنند.
کوردستان میدیا: خیمه شب بازی خواندن حکم دادگاه از سوی مسئولان رژیم به چه معناست؟
پرویز دستمالچی: آنها به این وسیله میخواهند بگویند که بیگناه هستند و رأی دادگاه میکونوس مبنی بر محکومیت سران جمهوری اسلامی به عنوان آمران ترورهای مخالفان در خارج از کشور جنبه سیاسی دارد و نه قضایی. یعنی(دوباره) «غرب» برای بد نام کردن ج.ا. توطئه کرده و ترور کار رژیم نبوده است. میخواهند بگویند که قضات دادگاه مستقل نبودهاند و به دستور مقامات سیاسی یا اطلاعاتی عمل کردهاند. توجه داشته باشید که دادگاه حدود چهار سال طول کشید و بیش از ۱۸۰ شاهد به دادگاه آورده شدند و نیمه آنها به نفع عاملان و آمران ترور شهادت دادند. رأی دادگاه بر اساس اسناد و مدارک غیرقابل انکار مبنی بر نقش و دخالت ج.ا.ا.، رهبران و نهادهای آن بود.
کوردستان میدیا: تروریسم خواندن جمهوری اسلامی از سوی جامعه جهانی، چه تأثیری بر روابط خارجی جمهوری اسلامی دارد و خواهد داشت؟
پرویز دستمالچی: تروریسم خواندن جمهوری اسلامی بیشتر مربوط میشود به نقش ولایت فقیهیان در رابطه با دخالت در امور داخلی سایر کشورها از راه کمکرسانی به مخالفان آنها، به ویژ آموزش و کمکهای مادی و معنوی یا آموزشی و تسلیحاتی به گروههای شیعه مخالف حکومتهای اهل سنت. به علاوه بمبگذاریها و سایر اقدامات تروریستی علیه به ویژه آمریکا و اسرائیل، مانند انفجار در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت یا بمبگذاری در مرکز همیاری یهودیان در آرژانتین. یا نقش حزبالله در اقدامات تروریستی و رابطه آشکار و پنهان ج.ا.ا. با این جریان.
کوردستان میدیا: آیا حکم دادگاه میکونوس تأثیری بر رفتار تروریستی جمهوری اسلامی در اروپا و سایر مناطق داشت؟
پرویز دستمالچی: تنها تأثیری که صدور این حکم داشت، این بود که از ادامه ترور افراد اپوزیسیون ایران در خاک اتحادیه اروپا جلوگیری کرد. یعنی از سال ۱۹۹۷ به بعد کسی از دگراندیشان ایرانی در اتحادیه اروپا به قتل نرسید. اما سیاستهای تروریستی و تروریست پروری ج.ا. همچنان در سایر نقاط ادامه داشته است و هنوز نیز دارد. تروریسم اصولا بخشی جداناپذیر از ابزار کار بنیادگرایان ولایت فقیهای است که در ایران تمام قوای حکومت را به انحصار خود درآوردهاند.
منبع سایت حزب دمکرات کردستان ایران