برکناری مالکی راه حل بحران سیاسی عراق

نوری مالکیبه گزارش خبرگزاری فارس، شبکه خبری فاکس‌نیوز گزارش داده محافل سیاسی آمریکا در حال اعمال فشار بر کاخ سفید برای وادار کردن نوری المالکی، نخست وزیر عراق به استعفا هستند.

قانونگذاران آمریکایی از دولت اوباما خواسته‌اند به طور علنی از نوری مالکی بخواهد استعفا بدهد. واشنگتن ادعا می‌کند نخست وزیر عراق قادر به وارد کردن شهروندان سنی به بدنه قدرت دولت عراق نبوده و یا تمایلی به این کار نداشته است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی نوشته مقامات آمریکا تمایل خود برای اینکه احزاب سیاسی عراق دولتی جدید بدون نوری مالکی تشکیل دهند را اعلام کنند.

روز چهارشنبه «دیان فاینشتاین»، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس سنا در خلال یک جلسه استماع کنگره گفت: «اگر به دنبال آشتی (در عراق) هستید، دولت مالکی باید کنار برود.»

وال‌استریت ژورنال می‌نویسد متحدان آمریکا در منطقه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی هم در این دیدگاه با آمریکا مشترکند. گزارش‌ها حاکی است برخی از متحدان عربی آمریکا از کاخ سفید خواسته‌اند در ازای فراهم آوردن کمک‌هایی برای بازگرداندن ثبات به عراق به حمایت از دولت مالکی خاتمه دهد.

یک مقام بلندپایه از یکی از کشورهای عربی به وال‌استریت ژورنال گفت: «معتقدیم فرقه‌گرایی مالکی و کنار راندن سنی‌ها باعث شورشی شده که می‌بینیم.»

پیش از این هم روزنامه ایندیپندنت انگلیس نوشته بود واشنگتن به مقامات عراقی گفته برای دخالت نظامی در این کشور برای پایان دادن به پیشروی داعش، «نوری المالکی» باید از قدرت کناره گیری کند.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s