پیغام‌های متقابل روحانی و دولت آمریکا در باره تعامل

آقای روحانی گفت که ایران در پی «تغییر مرزها و دولت‌ها» نیست

حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران خطاب به قدرت‌های جهانی گفت: «به صراحت می‎گویم که اگر پاسخ مناسب می‌خواهید، نه با زبان تحریم، که با زبان تکریم با ایران سخن بگویید». دولت آمریکا هم گفته است که اگر ایران جدی باشد، مشتاق تعامل است.

آقای روحانی امروز یکشنبه ۱۳ مرداد (۴ اوت) در مراسم تحلیف خود در مجلس شورای اسلامی گفت: «تنها راه تعامل با ایران، گفتگو از جایگاه برابر، اعتمادسازی دوجانبه، احترام متقابل و کاستن از خصومت هاست.»

همزمان دفتر ریاست جمهور آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که اگر ایران واقعا و جدا بخواهد برای نشان دادن التزام به تعهدات بین المللی خود وارد مذاکره شود، دولت آمریکا مشتاق شرکت در چنین مذاکره ای است.

کاخ سفید بار دیگر به مردم ایران تبریک گفته است که در جریان انتخابات ریاست جمهوری، صدای خود را به گوش ها رساندند و ابراز امیدورای کرده است که دولت جدید تغییر مورد نظر رأی دهندگان را مد نظر قرار دهد.

در بیانیه دفتر رئیس جمهور آمریکا آمده است که آغاز به کار آقای روحانی فرصتی برای رفع سریع «نگرانی های عمیق جامعه بین المللی در مورد برنامه اتمی ایران» فراهم می کند.
احترام متقابل

آقای روحانی در سخنان امروز خود در مجلس گفت که مبنای روابط ایران با کشورهای دیگر بر تعامل سازنده همراه با «احترام متقابل و منافع مشترک و از موضع برابر» استوار خواهد بود و دولت او رفتار خود را متناسب با برخوردهای طرف مقابل تنظیم خواهد کرد.

او به تأثیر منفی تحریم های بین المللی بر زندگی مردم ایران اشاره کرد، اما گفت: «ملتی را که با برخورداری از انسجام ملی و با مشارکت گسترده و در کمال آرامش و امنیت در انتخابات شرکت می کند، نمی توان با تحریم به تسلیم واداشت یا به جنگ تهدید کرد.»

رئیس جمهور جدید ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ایران در پی «تغییر مرزها و دولت ها» نیست و نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده عمومی مردم آن بستگی دارد.

اخیرا انتشار نقل قول نادرستی از آقای روحانی در مورد لزوم «محو» اسرائیل در بعضی رسانه های داخلی ایران خبرساز شده و واکنش نخست وزیر اسرائیل را برانگیخته بود.

آقای روحانی که در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی مسئول مذاکرات اتمی ایران بود، در دوره تبلیغات انتخاباتی امسال از روش اداره پرونده اتمی ایران توسط سعید جلیلی، رقیب انتخاباتی و مذاکره کننده اتمی ایران انتقاد کرد.

یکی از مهمترین وعده های انتخاباتی آقای روحانی، کاستن از تنش های موجود در روابط خارجی ایران، حذف تدریجی تحریم های بین المللی و در نهایت حل و فصل اختلافات ایران و قدرتهای جهانی در فرایندی تدریجی و از طریق «تعامل و تدبیر» بود.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s